برای بورسهایی که ساعت آغاز و پایان دارند، معمولا میان قیمت پایانی روز قبل با قیمت آغاز روز بعد، تفاوت خاصی دیده میشود.این تفاوت یا شکاف همان گپ است. شکاف قیمت صرفا تابع ساعات آغاز و پایان نیست و در شرایط مختلفی، بازارهای ۲۴ ساعته شبیه بازار ارز نیز دچار آن میشوند.مشخص ترین نشانه و نتیجه گپها، این است که در آن زمان معامله خاصی اتفاق نمی افتد.
شاید شنیده باشید که گاهی در بازار طلا یا دلار، کسی خرید و فروش نمی کند. این حالت مشابه همان شکاف یا گپ در نمودار نوسانات است که برای برخی حکم شانس و برای برخی دیگر حکم پله سقوط را دارد.استراتژی بهترین بهره برداری از این فرصت را همان استراتژی گپ مینامیم. البته گپهای متفاوتی نیز با تغییرات خاص و ناگهانی شبیه تصمیمات سیاسی و … بوجود میآید و عمیق تر میشود.
استراتژی معاملاتی گپ، برای بازار در فعالترین زمان خود کاربرد دارد. بهترین زمان برای شروع تجارت، لحظهای است که جلسهای در آمریکا برگزار میشود.بنابراین زمانی شروع به پوزیشن خرید یا فروش می شود که شرایط زیر وجود داشته باشد:
- شکاف، هنگام باز شدن جلسات آمریکا
- حداقل گپ، ۱۰ پوینت باشد.
حد سود (TP): از ۴۰ پوینت شروع شود.
حد ضرر (SL): با بسته شدن قیمت روز قبل تنظیم شود.
گپها انواع گوناگونی دارند و بر اساس نوع هر کدام، رفتار سهام نیز متفاوت خواهد بود. شناخت این گپها و آشنایی با آداب خرید و فروش و معامله در زمان بروز هر کدام، باعث بهترین شرایط پیشروی در کار بورس خواهد شد.
گپ خستگی، از دیگر انواع گپ محسوب میشود که بعد از یک روند صعودی یا نزولی بزرگ به وجود میآید. به عنوان نمونه، در پایان یک شیب افزایشی، یک گپ و سپس افزایش مجدد و بعد از آن کاهش را شاهد هستیم. مدتی پس از گپ خستگی، روند قیمت حالت معکوس به خود میگیرد.
گپ بعدی به عنوان گپ ممتد یا گپ ادامه دهنده، به شکافی اشاره دارد که در میان مسیر رو به رشد یا رو به افول به وجود میآید. به همین دلیل بعد از گپ، همان روند قبلی دنبال خواهد شد.
در نهایت با گپ معمولی مواجه هستیم که به طور عادی در لابلای نوسانات مختلف بازار بورس به وجود میآید.
هر کدام از این گپها، نحوه خرید و فروش متفاوتی را به دنبال دارند که همان استراتژی گپ خواهد بود؛ چرا که این شکافها، حال و هوای بازار را نشان میدهند و پیامهایی برای تصمیم و واکنش سهامدار هستند.
توجه به استراتژی گپ در بورس است که میتواند به بسیاری از سرمایهگذاران، مسیر بهتری را نشان دهد. در صورتی که یک سرمایهگذار از استراتژی گپ اطلاعات کافی نداشته باشد، ممکن است در هنگام معاملات ضرر هنگفتی متحمل شود. در نتیجه توجه به گپها و استفاده از استراتژی گپ، یکی از ملزومات ورود و ادامه فعالیت در بورس است.
روش اسکالپ : Scalpدر بسیاری از بازارهای مالی مثل فارکس و بازار ارزهای دیجیتالی و همچنین بورس سهام، نوسانگیری های کوتاه مدت یکی از روش های معامله گری است که به روش اسکالپ معروف است. در این روش معامله گر در یک بازه زمانی تعداد زیادی معامله با سود کم انجام می دهد که در بلند مدت این سودهای کم جمع میشود و سود زیادی را نصیب تریدر می کند. استراتژی معاملاتی برای نوسانگیریهای کوتاه مدت در روش اسکالپ معمولا بر اساس اندیکاتورها طراحی می شود.
در واقع منظور از روش اسکالپ در بازارهای مالی، انجام معاملات متعدد با حجم بالا اما سودهای کم است. این روش بیشتر در بازار فارکس معروف است. در واقع در این روش تریدر سعی میکند از نوسانات جزیی بازار استفاده کند.
یک استراتژی معاملاتی است که معامله گران در این روش از ۳ شرط زیر استفاده می کنند :
- حجم بالای لات
- مدت زمان کم
- گرفتن مقدار PIP کم
روش اسکالپ Scalp (در تایم فریمهای کوتاه مانند چارت ۱ دقیقه یا ۵ دقیقه ای انجام میشود . معامله گران در این روش با حجم بالای لات وارد یک پوزیشن میشوند و پس از گرفتن مقدار PIP کم در مدت زمان کم سریعا آن پوزیشن را کلوز میکنند.
همانطور که میدانید استراتژی های اسکالپینگ زیادی در بازار وجود دارد. در این مقاله به شرح یک استراتژی اسکالپ با پرایس اکشن می پردازیم. این استراتژی نیازی به دانلود اندیکاتور اسکالپ ندارد و در تایم فریم ۵ دقیقه انجام می شود و مناسب افراد اسکالپر است.
اسکالپرها در هر نوبت بطور کوتاه در معامله میمانند و از این رو، سود هر معامله کم است، ولی تعداد معاملات آنها به نسبت بیشتر خواهد بود. اسکالپ یک استراتژی مبتنی بر سرعت تصمیم گیری بالا و پذیرفتن ضررهای احتمالی سریع است.
برای موفقیت در استراتژی اسکالپ، باید نکات کلیدی از جمله زمان گشایش پوزیشن معاملاتی، زمان فروش و همچنین زمان خارج شدن از معامله را به خوبی مد نظر قرار دهید.
فعالان بورس در ایران عموما از این استراتژی استفاده نمی کنند. در واقع افراد بر این باورند که سودهای اندک نمی تواند جایگزین خوبی برای سودهای کلان باشد. در نتیجه سعی میکنند با افزایش ماندگاری خود در پروژههای مشخص، در این راستا قدم بردارند.
با این حال به نظر میرسد استفاده از استراتژی اسکالپ نیز برای بسیاری از سرمایهگذاران مفید بوده است. این نوع سرمایه گذاری حتی برای افرادی که هزینه کمتری برای سرمایه گذاری در اختیار دارند نیز مناسب است؛ هرچند اصل این استراتژی ویژه افرادی است که میخواهند ریسکهای کوتاه مدت و با سود مناسب را تجربه کنند.
نظرات و پیشنهادات