کالج کارآمد

صفر تا صد آموزش بورس

  • خانه
  • دوره ها
  • محتوای آموزشی
  • ویدیو
  • وبینار
  • درباره ما
0

رایج‌ترین گزارش ها در سامانه کدال

شرکت‌هایی که در بازار سرمایه فعال هستند باید در بازه‌های زمانی مشخص، اطلاعات عملکردی خود را بروز کنند و در اختیار عموم قرار ‌دهند. به همین دلیل سامانه‌ای برای ارائه اطلاعات و اخبار بازار سرمایه ایجاد شده است تا افراد بتوانند با استناد بر آن به تحلیل و بررسی شرکت‌های بورسی بپردازند که به آن سامانه مدال گفته می‌شود. سامانه کدال با هدف یکپارچه‌سازی و تایید گزارش‌های ارسالی به سازمان بورس و نهادهای مرتبط ایجاد شده است.

سرمایه‌گذاران سهام را به امید رشد قیمت می‌خرند. هدف هر یک از فعالان بازار بورس این است که سهم‌ها را در پایین‌ترین قیمت بخرند و با بالاترین قیمت بفروشند. نوسان قیمت به عوامل متعددی بستگی دارد اما در بسیاری اوقات، تغییر قیمت سهام به اتفاقاتی که درون یک شرکت رخ می‌دهد و اخباری که از آن منتشر می‌شود، بستگی دارد. معامله‌گران و تحلیل‌گران این اخبار را از طریق گزارش‌هایی که شرکت‌ها در سامانه کدال ثبت می‌کنند، به دست می‌آورند. گذشته از افزایش قیمت سهم، تقسیم سود نقدی نیز یکی دیگر از روش‌های کسب درامد از بورس است. همه شرکت‌هایی که در بازار سرمایه حضور دارند، طبق قانون ملزم هستند حداکثر چهار ماه پس از پایان سال مالی، مجمع عمومی برگزار کنند. در این مجمع، عملکرد سال گذشته شرکت بررسی می‌شود و در صورت سوددهی، لازم است حداقل ۱۰ درصد از سود میان سهام‌داران تقسیم شود.

حضور در مجمع، روی قیمت سهم تاثیر می‌گذارد. وقتی که در مجمع یک نماد، سود نقدی تصویب ‌شود، میزان سود تقسیمی از قیمت سهم کسر می‌شود. همچنین آن نماد بدون محدودیت دامنه نوسان پنج درصدی بازگشایی خواهد شد و قیمت را عرضه و تقاضا مشخص می‌کند. هر سرمایه‌گذار با توجه به استراتژی معاملاتی خود تصمیم می‌گیرد که در مجمع حضور داشته باشد یا قبل از آن سهام خود را بفروشد. به همین دلیل، شرکت‌ها موظفند تا ده روز قبل از تاریخ برگزاری، آگهی دعوت به مجمع عمومی را در سایت کدال منتشر کنند. در این آگهی، زمان دقیق پرداخت سود نقدی مصوب نیز اعلام می‌شود تا سرمایه‌گذاران بتوانند با در دست داشتن اطلاعات کامل، استراتژی خود را تدوین کنند.

کدال برای اولین بار در آبان ماه ۱۳۸۶ در جلسه مدیران شرکت های بورس ایران، مطرح و پذیرفته شد و با همکاری ۱۴ شرکت در بورس کشور آغاز به کار نمود.

به منظور حفظ و حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران و بر مبنای متون مدون قانونی، سازمان بورس و اوراق بهادار موظف است تدابیری اتخاذ کرده تا همه سرمایه‌گذاران به اطلاعات شفاف و صادقانه دسترسی داشته باشند و بر همین اساس و برای یکپارچه‌سازی اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان بورس، سامانه کدال به نشانی www.codal.ir راه‌اندازی شده تا اطلاعات مالی به صورت آسان در اختیار عموم مردم قرار گیرد.

سامانه کدال مخفف عبارت انگلیسی Comprehensive Database Of All Listed Companies به معنای پایگاه اطلاعات جامع شرکت‌های پذیرفته شده (در بازار بورس اوراق بهادار) است.

گزارشاتی که در سامانه کدال به اطلاع عموم رسانده می‌شود از سوی ناشران آماده و ثبت می‌شود.  در ادامه و پس از دریافت و پذیرش گزارش‌ها توسط سامانه، بررسی و نظارت‌های لازم بر روی آن صورت گرفته تا گزارش‌های متنوعی از اطلاعات ارسالی ناشران استخراج و به اطلاع عموم رسانده شود. منظور از ناشران بورس نیز تمام شرکت‌هایی هستند که نماد آن‌ها در سازمان بورس درج شده است.

از رایج‌ترین گزارش‌های منتشرشده در سامانه کدال به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

صورت های مالی میان دوره و پایان دوره: شرکت‌های بورس موظف هستند گزارش‌های مالی خود را در بازه‌های ۳ ماهه، شش ماهه، ۹ ماهه و یک ساله ارائه داده تا در سامانه منتشر شود.

گزارش‌های ماهیانه: شرکت‌ها موظفند آمار ماهانه‌ای را منتشر کنند که در آن میزان فروش، حجم فروش و اهم فعالیت‌های یک ماهه آمده باشد.

گزارش فعالیت هیئت‌مدیره: پس از انتشار صورت‌های مالی ۱۲ ماهه شرکت‌ها جهت برگزاری مجمع عمومی عادی لازم است گزارش حسابرسی شده این صورت‌های مالی نیز در سامانه منتشر شود. در ادامه، گزارش فعالیت هیئت مدیره منتشر می‌شود که بیانگر وضعیت شرکت با توجه به اتفاقات گذشته و شرایط حال حاضر و برنامه‌های پیش‌رو است.

گزارش اطلاعات با اهمیت گروه الف: شرکت‌ها موظف هستند اطلاعات حائز اهمیت و اثرگذار بر سود هر سهم را منتشر کنند.

گزارش اطلاعات با اهمیت گروه ب: برخی از اطلاعات منجر به افزایش سود سهام نمی‌شوند اما سرمایه‌گذاران باید از آن اطلاع داشته باشند که در این گزارش ارائه می‌شود.

گزارش تفسیری مدیریت: این گزارش‌ها بیانگر انتظار مدیریت از فروش و یا میزان خاصی از فروش محصولات است که بیشتر مواقع به همراه گزارش صورت‌های مالی ارائه می‌شود.

یادداشت‌های همراه صورت‌های مالی: فارغ از گزارش‌های حسابرسی ۶ ماهه و ۱۲ ماهه شرکت‌ها، گزارش‌های حسابرسی دیگری نیز لازم است که یک حسابرس مستقل و مورد تایید سازمان بورس که خارج از شرکت فعالیت دارد، این گزارش‌های دوره‌ای را با عنوان یادداشت‌های همراه صورت‌های مالی منتشر می‌کند.

فرایند انجام افزایش سرمایه: با توجه به جذابیتی که این موضوع برای سرمایه‌گذاران دارد لازم است شرکت‌ها برای افزایش سرمایه در نخستین قدم مجمع فوق‌العاده جهت انجام افزایش سرمایه را برگزار کنند. به این منظور لازم است در ابتدا گزارشی از سوی شرکت تحت عنوان پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع فوق‌العاده در خصوص افزایش سرمایه در سامانه کدال درج شود تا در ادامه سازمان بورس نیز گزارشی با عنوان مدارک و مستندات درخواست افزایش سرمایه را به ثبت رساند، تا پس از آن شرکت بتواند طی بازه زمانی ۲ ماهه مجمع فوق‌العاده خود را برگزار کند.

نظرات و پیشنهادات
کامنتی ثبت نشده است.

  • بیشتر

    آخرین مقالات وب سایت

  • قیمت آخرین معامله و قیمت پایانی

  • تغییر کارگزار ناظر

  • توافق نامه ها

  • تابلو خوانی جامع

  • آموزش خرید عرضه اولیه

  • نحوه ثبت درخواست وجه

  • پرتفوی لحظه ای

  • محتوای آموزشی

  • دوره آشنایی با بورس

  • قیمت آخرین معامله و قیمت پایانی

ویدیوی پیشنهادی

ویدیوی پیشنهادی

آموزش خرید سهام در “سامانه معاملات بر خط” ۳ اسفند, ۱۳۹۹

021-۹۱۰۰۷۲۸۷
info@irankbc.com

خیابان ولیعصر‌، خیابان شهید وحید دستگردی غربی پلاک ۳۵۲
تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت محفوظ و در اختیار شرکت کارگزاری کارآمد قراردارد.