منظور از گره معاملاتی در بورس چیست؟
برابر با ماده ۲۵ دستورالعمل معاملات سازمان بورس گره معاملاتی زمانی رخ میدهد که یک نماد معاملاتی حداقل به مدت ۵ روز کاری صف خرید یا صف فروش باشد و حجم معاملات آن بسیار پایین باشد،یا تقاضا برای یک سهم به قدری زیاد باشد که حداقل به مدت ۵ روز کاری صف خرید باشد ولی حجم معاملاتش بسیار پایین باشد بطوری که فروشندهای حاضر نباشد سهم خود را بفروشد. یا برعکس،زمانی که عرضه برای یک نماد معاملاتی به قدری زیاد باشد که حداقل به مدت ۵ روز کاری این نماد صف فروش باشد و مقدار حجم معاملات آن بسیار پایین باشد یعنی کسی حاضر به خرید این سهم نباشد.
برای مواجه با این شرایط هیئت مدیره سازمان بورس در سال ۱۳۸۹ تصویب کرد، شرکتهایی که با مشکل صف خرید یا صف فروشهای سنگین و قفل شده روبهرو هستند مشمول دستورالعمل رفع گره معاملاتی میشوند.
برای رفع گره معاملاتی ، تاثیر حجم مبنا در محاسبه قیمت پایانی نماد مورد نظر برای دوره مشخصی که از ۵ جلسه معاملاتی متوالی بیشتر نیست، حذف می شود.
فهرست شرکت های مشمول قانون رفع گره معاملاتی ، در پایان جلسه معاملاتی همان روز از طریق بورس گزارش داده می شود که مبنای اعلام شرکت ها، حجم معاملاتی آخرین ۱۰ جلسه معاملاتی لحاظ خواهد شد که از طریق سایت شرکت بورس به اطلاع عموم می رسد.
نظرات و پیشنهادات