الف- مجمع عمومی عادی سالیانه:
این یک واقعیت است که بسیاری از سهامداران یا اطلاعات چندانی در مورد مجامع شرکتهای بورسی ندارند یا در مورد کارکرد این مجامع ابهامات دارند.
براساس قانون تجارت، همه شرکت ها موظفند حداکثر تا چهار ماه بعد از پایان سال مالی نسبت به برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه اقدام کنند. مجمع عمومی عادی سالیانه، با هدف رسیدگی به صورتهای مالی شرکت، رسیدگی به گزارش مدیران و بازرسان شرکت تشکیل میشود. این مجمع با حضور حداقل بیش از نیمی از سهامداران شرکت رسمیت پیدا کرده و تنها یک بار در سال برگزار میشود. یکی از اصلیترین موضوعات مورد بحث در این مجمع تعیین سود تقسیمی (dps) است.
در زمان برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه نماد شرکت در بورس بسته می شود و سهامداران امکان آن را دارند که با مراجعه به سایت codal.ir و مطالعه آگهی دعوت به مجمع از زمان و مکان برگزاری مجمع مطلع شوند؛اگر تمایل هم داشتند می توانند در این مجامع شرکت کنند.
بعد از برگزاری مجامع شرکت ها، گزارشهای تصمیمات مجمع و زمانبندی پرداخت سود در سایت کدال منتشر می شود.
نکات مهم درباره مجامع عادی سالیانه
روال قانونی این است که شرکت ها ۱۰ رو قبل از برگزاری مجمع، صورتهای مالی سالانه حسابرسی شده خود را به همراه کلیه یادداشتهای پیوست و همچنین گزارش فعالیت هیئت مدیره و آگهی دعوت به مجمع از طریق سایت کدال (codal.ir) منتشر می کنند.
شرکتها موظفند که تاریخ، ساعت و محل تشکیل و دستورجلسه مجامع عمومی خود را حداقل ۱۰ روز قبل از برگزاری مجمع افشا کنند.
۲ روز کاری قبل از برگزاری مجمع شرکت، نماد معاملاتی آن در تابلوی بورس متوقف خواهد و دیگر قابل معامله نخواهد بود.
علاوه بر این، جدول زمانبندی پرداخت سود نقدی پیشنهادی توسط هیئت مدیره نیز قبل از برگزاری مجمع در سامانه کدال اطلاع رسانی میشود.
ب- مجمع عمومی فوق العاده
نوع دیگری از مجامع بورسی،مجمع عمومی فوق العاده نام دارد. در این نوع مجامع، برای انواع شرکت های بورسی، از انتخاب هیئت مدیره، کاهش یا افزایش سرمایه، اصلاح یا تغییر مواد اساسنامه و انحلال شرکت تصمیم گیری می شود. در مجمع عمومی فوقالعاده، دارندگان بیش از نصف سهامی که حق رأی دارند باید حاضر باشند و تصمیمات مجمع همواره با اکثریت دو سوم آراء حاضر در جلسه رسمی، معتبر خواهد بود.
ج- مجمع عمومی موسس
مجمع عمومی موسس یک بار برای هر شرکت سهامی عام برگزار می شود. براساس قانون، این مجمع لازم نیست که برای شرکت های سهامی خاص برگزار شود. در این مجمع اساسنامه شرکت مطرح شده و با حضور سهامداران کل به تصویب می رسد. در صورتی که نیاز به تغییر بندی در اساسنامه وجود داشته باشد، در همین جلسه مطرح شده و مورد اصلاح قرار خواهد گرفت. در جلسه مجمع عمومی موسس، مدیرعامل و بازرسان شرکت می شوند.
برای برگزاری مجمع عمومی موسس باید حداقل مالکان و دارندگان بیش از یک دوم سرمایه، در جلسه حضور داشته باشند.
نظرات و پیشنهادات